Cand se pune problema de styling masculin, barba este de actualitate. Fie ca vorbim de o barba discreta de 3 zile, fie ca este vorba de o barba crescuta si ingrijita in luni de zile.

Totusi decizia de a o lasa sa creasca poate fi dificila.

Foarte multe femei mărturisesc că bărbații cu barbă sunt sexy. Și dacă stau să mă gândesc bine, nu am nicio prietenă care să prefere un bărbat cu tenul de femeie. Când spun barbă, nu se refera la o barbă de Moș Crăciun, ci la una îngrijită.

Bărbații cu barbă par aventurieri și lipsiți de responsabilități, ori femeile, sunt atrase de acest lucru. În afară de acest aspect, potrivit publicației dailymail.co.uk, barba reprezintă un scut împotriva unor afecțiuni, precum cancerul de piele, îmbătrânire prematură, astm sau chiar răceli.

Iată alte cinci motive pentru care ar trebui ca accesoriul tău preferat să fie barba:

1. Barieră naturală împotriva razelor solare
Cremele împotriva razelor UV sunt bune, însă nu se compară cu protecția suplimentară pe care ți-o poate oferi barba. Se pare că un studiu american a demonstrat că bărbații cu barbă sunt mai puțin predispuși să aibă cancer de piele. Ba mai mult decât atât, protecția solară este direct proporțională cu grosimea și lungimea firului de păr. În orice caz, dacă locul de munca nu-ți permite să adopți un look rebel, folosește cremele cu factor mare de protecție.

2. Barba încetinește procesul de îmbătrânire a pielii
Părul facial te poate ajuta să menții un nivel optim de hidratare a pielii, protejând-o în același timp împotriva frigului sau a vântului, care îți pot usca tenul.

3. Barba ține răceala la distanță
Sună ciudat, nu-i așa? Specialiștii spun că părul crescut sub bărbie și pe gât ajută la creșterea temperaturii corporale, ferindu-vă de răceli și viroze. Asta nu înseamnă că trebuie să vă simțiți invincibili doar pentru că aveți barbă. (Eu vă recomand un fular sau aspirina săracului – ambele dau rezultate).

4. Previne iritațiile pielii
Nimanui nu-i plac bărbații iritați pe față. Specialiștii spun că bărbieritul reprezintă cauza principală pentru infecțiile bacteriene apărute în zona gurii. Femeile spun că bărbații cu tenul iritat nu sunt atrăgători.

5. Barba previne astmul
Nu te-ai gândit niciodată la asta, nu-i așa? Se pare că mustața sau barba din jurul gurii împiedică pătrunderea alergenilor în căile respiratorii, evitându-se inhalarea acestor particule în plămâni.

Deci, e mișto cu barbă? 

Avem si câteva exemple de celebritati barboase.


Sursa de inspiratie articol beautytips.ro

Sursa foto: mademansociety.com