Intr-un editorial ONE, de zilele trecute, redactorul Irina Lipanescu ne prezinta cateva trenduri hot de urmat in perioada urmatoare.

Pentru ca ni s-au parut foarte interesante, vi le redam in continuare, ca modele de inspiratie.

Nu promitem să adori toate tendinţele ce vor caracteriza sezonul de primăvară/vară 2015, însă cu siguranţă sunt câteva dintre ele ce te vor cuceri instant şi pe care îţi vei dori să le integrezi rapid în propria garderobă.

Am făcut o selecţie a celor mai abordabile propunerile, pe care le vei purta cu uşurinţă în sezonul următor.

Prima tendintă ce face deja ravagii este una cromatică. Sunt convinsă că ai auzit deja de nuanţa vedetă a anului “Marsala” (o combinaţie între grena şi bordeaux). Aceasta aduce o pată de culoare elegantă, rafinată şi modernă, iar tu o poţi purta ca detaliu sau într-un outfit head-to-toe.

Pentru că urmează sezonul cald, un succes de anul trecut este re-edidat acum. Sandalele gladiator au invadat podiumurile în prezentările Valentino, Chloe, Alexander McQueen, creând prototipul amazoanei moderne. Plate sau cu toc înalt, nu ezita să alegi o pereche de sandale gladiator în lunile următoare.

Pielea întoarsă este în mod cert textura vedetă a anului 2015. Cele mai apreciate piese sunt trench-ul din piele întoarsă sau rochia. Deşi un material pretenţios, acesta se potriveşte perfect outfit-urilor fresh de sezon.

Tot din zona jachetelor, un new-entry se va alătura pieselor pe care le păstrezi deja în garderobă. Kimono-ul, pe care l-am zărit în propunerile Celine, Gucci sau Marni, inspirat din costumele japoneze, simplu ca alură şi croială, este noul must have al primăverii.

Pentru că orice jachetă are nevoie de un partener, trendul inspirat din moda anilor ’70, ce propune în centrul ţinutelor pantaloni evazaţi, trebuie nu doar urmărit, ci şi purtat. Cele care au suspinat ani la rândul dupa acest model pot respira liniştite, întrucât pantalonii evazaţi sunt în topul preferinţelor noului sezon.

Accesoriile nu lipsesc din peisajul modei lui 2015, ba mai mult, sunt adevărate declaraţii de stil. Unele dintre cele mai cool accesorii sunt cercei asimetrici. I-am văzut în sezonul actual în colecţia Louis Vuitton, iar în perioada următoare devin piese de rezistenţă ale ţinutelor de seară. Un cercel mic, discret, este completat de unul lung, masiv.

Genţile mini, cu forme compacte purtate şi ziua, centurile înguste ce subliniază silueta, piesele boho-chic sau denimul sunt alte propuneri interesante ale sezonului ce vine, pe care le vom analiza în detaliu separat în perioada următoare !

Sursa articol: www.one.ro